Góbéságok a nagyvilágban – Mexikó

A határ előtt láttam egy bringás üzletet és eszembe jutott a rossz cipőm. Ha le akarom cserélni akkor most kell, mert délebre nem kapok európai méretet.

image

Ezt a pár cipőt még karácsonykor kaptam ajándékba a Kerobiketől. A maradék 40$-t be akartam váltani mexikói pénzre. Egy valuta váltóval szemben álltam meg. Fél méteres betűvel hírdették a dollár árfolyamát 12.8-ért az ablakban. Nem volt a legjobb de elindultam feléjük, át az úton. Látszott szándékom, nyakamban a pénzes táskával, mert amikor a váltó elé értem megfordították a kartont aminek hátán kisebb árfolyam volt. Fordultam is meg, neki a határnak.
A határon egy hídon kellett átsétáljak aminek elején 0.5$-t kértek és a mexikói részen pedig már senki nem volt. Senki nem ellenőrzött, kérdeztem egy egyenruhást a vízum felől de intett, hogy menjek. Nem jelenkeztem ki Amerikából, nem jegyeztek Mexikóban. Furcsának találtam, mert a konzuli oldalon felhívják a figyelmet, hogy az országból való kilépésnél kérik a bejelentkező űrlapot. Ez van gondoltam és elmentem Juarez várost megnézni.

image

image

image

Nagy volt a változás Amerika után, mintha Indonéziába kerültem volna. Nagy a tömeg, koszosak az útcák, barátságosak az emberek. Veszélyes bicajozni, nem is tudtam zenét hallgatni egész nap. Kiprobáltam az igazi burritot és a tacost.

image

Egy téren nézelődtem, mikor hozzám jött egy riporter majd interjút készített velem az esti hírekhez. Kicsit nehezen értekeztünk de majd meglátom mert azt igérte, hogy elküldi az anyagot.

image

Már délre járt az idő, mikor észbe kaptam, hogy ideje volna kifelé menjek a városból ami du. 2-re sikerült is.
A várostól 50 km-re volt egy kis falu, ahová szerettem volna elérni, ahol számítottam motelben aludni vagy elrejtőzni a sivatagban, de oda is vizet kell tankoljak. A semmi közepén volt egy ellenőrző pont, ahol senki nem állt meg, én sem csak a túlsó részen találtam árnyékot az evéshez. Ekkor vettem észre, hogy idegenrendészeti ellenőrző pont, gondoltam szétnézek. Bementem egy hátsó épületbe ahol mindenki a focit nézte. Találtam valakit akinél rákérdeztem, hogy milyen ellenőrző pont. Elkérte az útlevelem, majd közölte, hogy itt állítják ki az űrlapot és a vízumhoz kell fizessek 30$-t. Ez is 1 h volt, majd tovább mentem az említett falu, Samalayuca felé. Volt vízem és motelt is láttam a kerülőúton de bementem a falucskába hátha találok egy sátorozó helyet valaki udvarán. Tanácstalanul néztek rám 2 helyen is, majd elutasítoak voltak. Egy kvadon közlekedő rendőrt kérdeztem aki nagyon lazán mondta, hogy a központi téren sátrazhatok.

image

A forróság elmúltával előkerültek a falu fiataljai és gyerekei. Volt társaságom bőven, sőt még kosaraztam is. Amerikában mindenki figyelmeztetett, hogy Mexikó ezen része nagyon veszélyes a drog bandák miatt. Megterveztem,  hogy ezen a részen minél biztonságosabb helyen aludjak, erre itt a falu közepén, mindenki szeme láttára házat építettem. Remélém jól döntöttem.

My Location: N 31°20’39,96″, W 106°28’37,93″

http://maps.google.com/maps?q=loc:31.34443%2C-106.47720

One response to “Góbéságok a nagyvilágban – Mexikó

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s