Góbéságok a nagyvilágban – 2014,08,10

  Igazi őserdőben megyek egyre feljebb. Csepeg a víz mindenhol, izzadok bolondul. A táj gyönyörű, csupa élet minden. Színes virágok ontják illatukat, zúgnak a bogarak, rikácsolnak az állatok, kárognak a madarak.

image

image

Sokszor állok meg pihenni az árusoknál. Egyik ilyen érdekes vendéglő amit lehullt,  elhalt levelekkel fedtek. Itt nem száradnak meg mert nagy a nedvességtartalma a levegőnek.

image

image

Déli 12 órakor álltam meg pihizni…enni és még csak 20 km t sikerült haladjak. D.u.n 2 re volt meg a 30 km és felértem 950 m magasra egy kis városkába. A következő város ahol alhatok az 70 km re van és mind felfele kell menjek. Ilyen trópusi vidék volt a kinai, yunán tartomány is ahol a legnagyobb gond a szálláskeresés volt. Itt is hasonló. Mindent beborít a növényzet, sehol egy m felület sátrazni.

image

image

image

El is döntöttem, hogy ha kapok jó helyet maradok. Szálláshelyeknek is sok tulajdonságuk van ami már árulkodik kívülről is. Elég jó tapasztalatom van már de ma tévedtem. A félre eső utcákban olcsóbb általában ezért már meg sem kérdezem a központi helyeket. Ma is elmentem pár utcát ahol gondoltam az olcsó szállást. Bazi nagy épület oldalán hirdették a hotel t. Az elejére pléh tetőből mocskoltak fedelet , hogy még forgalmazzanak építkezéshez vasakat, dróthálokat. Ezen kellett keresztül mennem és megkérdezzek egy mohon zabáló embert. Félválról intette a 200 pesost. Semmi kedvet nem éreztem egy ilyen alakkal ezen a helyen megosztanom a hosszú délutánom. A központban is volt egy nagyobb hova be sem mentem. Ezek általában válalkozások, alkalmazottakkal akik nem dönthetnek az alkudozásnál. A kisebbiket megkérdeztem ahol kedves nő takarította az apró szobákat. Szégyelte, hogy nem tud angolul de megértette az ,,ekonomi,,  és később a, ,diszkont,, szavakat. Egy kicsi szobát kaptam 100 pesoért (kb 7,5$) ahol van áram,törülköző, szappan, konnektor telefon tölteni és egy kicsi festmény a falon….és a mosoly.

My Location: N 21°9’30,08″, W 98°54’27,66″

http://maps.google.com/maps?q=loc:21.15836%2C-98.90768

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s