Góbéságok a nagyvilágban – 2014,08,13 szerda

  Az éjjeli esőzés nem maradt el. Hamar elaludtam, korán ébredtem, 7 órakor már indultam. A szürkület miatt még lámpát kellet kapcsoljak.

image

Elmaradt a folytonos emelkedés igy jobban haladtam. Egy kicsi falu főterén láttam ezt a Mária festményt. Sok ilyen van az út szélén de ez a kedvencem, egy darab kőre képzelték rá.

image

image

Felértem a fensikra, mégjelentek a kaktuszok és az esőzés miatt a virágok is. A bicajozás előnye az autózással szemben még, hogy meg lehet állni kanyarban, hídon , a szakadék szélén, dombra felfele a lassú tekeréskor köszönni kell az út szélén álldogáló helyieknek…..

image

image

image

image

Néha megállok egy érdekesebb épületnél…útjelző táblánál.

image

Igyekeztem ma minél többet haladni. Szeretnék holnap minél közelebb lenni a Teotihuacan piramisokhoz, hogy holnap után tudjam megnézni.
Késő d.u.n  és 90 km után, Actopan nevü városhoz értem. Itt gondoltam vásárolok majd megyek tovább. A város bejáratánál hirdették az alapitás dátumát, 1554 és ez réginek számít itt. Hamar döntöttem, hogy megnézem. Vásár féle volt a központba, nem sokat láttam a sok árus sátraitól de a templom tetszett.

image

Találtam szállást egy mellék útcában ahol a legolcsobb 200 peso volt. Kezdtem alkudozni a nővel egy egyszerű szobára, hogy bicajos vagyok és nem kell Tv, légkondi mire egyből 100 ért adott. Furcsáltam a hirtelen fél árat de pár perc múlva megértettem mikor indult haza és egy komoly bringával távozott.

My Location: N 20°16’11,94″, W 98°56’40,48″

http://maps.google.com/maps?q=loc:20.26998%2C-98.94458

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s