Góbéságok a nagyvilágban – Viszlát Mexikó

Mexikóba jövetelem előtt mindenki csak a drog kartelt emlegette és a bűnözést. Az országba beérve mindenütt szegesdrótot láttam és vasrácsokat az ablakon. Az agresszív rendőri jelenlét is igazolta ezt a feltételezést. Pár nap után, saját tapasztalataim nyomán változott a véleményem. A mexikói embereket nem kellett megkérni valamire mert szembe jöttek a segítséggel. Nem akkora a szegénység mint hisszük, csak Amerika árnyékában tünik annak. Az emberek nagyokat esznek, isznak, mulatnak. Mindenki ad vesz, mindenki csúsztat valakinek, mindenki megél. A negatív mexikói kép 4-6 éve alakult ki mikor a drog csoportok közötti feszültség az utcákra került és megszokottá vált a lövöldözés. A határozott rendőri fellépésnek eredményeként visszaszorították helyükre a sok csőcseléket. Sokszor találkoztam rendőrökkel, segítőkészek, az átlag ember koruptnak tartja de örvend a jelenlétének. Van egy népi szokás itt, hogy isznak majd vezetnek, ez amitől féltem a rossz útakon. Sokszor láttam lődörgő embert beülni a kormányhoz, főleg vidéken. Jó volt mexikó, nem engedtek egyedül lenni, ezért kerestem a sátrazó helyeket. Nagyszívű latinos emberek,  szeretik az életet, szeretnek múlatni és mindenütt szól a zene. Ha valahol csend van, biztos elő kerül valahonnan 2-3 zenész.
  A fővárosban ujabb múzeumokat néztem meg. Sok időt töltőttem netezésel az európai út megtervezésével, szállások keresésével.

image

image

image

image

image

image

image

  Járgányom lecsutakoltam majd darapjaira szedtem és belecsomagoltam egy dobozba.

image

Készülök ki d.u.n a reptérre, este 10 kor indul járatom. Lisszabonba holnap este 11 re érek. Rossz az érkezés ideje mert mire végzek az még 1-2 óra és a szerelés még 1-2 . Na meglátjuk, hogy alakul. Búcsúzok mindenkitől, találkozunk európában.

5 responses to “Góbéságok a nagyvilágban – Viszlát Mexikó

  1. Szia. Ha tervedben van, hogy feljössz kicsit északabbra és nem a legrövidebb utat választod Lisszabon és Udvarhely között akkor Hollandiában, pontosabban Enschede-ben szívesen látunk… Udvarhelyiek vagyunk és szerintem ismersz is.
    További kitartást utadhoz, és élményekben gazdag tekerést.

  2. zoli szia követtem végig a blog és az arc összes turné itt San Luis Potosi Mexikó, és látta, hogy minden rendben volt a boldogság, jól érzi magát, és a biztonságos hazautazást, és én nagyon szerettem ezeket a tárgyalásokat kellett, amíg örökre barát

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s