Góbéságok a nagyvilágban – Repülhetek

  A mostani repülés is stresszesre sikerült. Az indulás előtt 4 órával kimentem a repülőtérre ahol a taxis akarta a viteldíj több mint 2 szeresét. Sorban állásnál egy alkalmazott szólt, hogy dobozon kívül került hátsó kerekét a bicajomnak tegyem belül mert ha nem akkor 2 csomagnak veszik és többletet kell fizessek. Ami este nem sikerült az ma múszájból igen. Belepasziroztam mindent a karton dobozba és értékeltem ötletemet, hogy hoztam tartalék ragasztószallagot. Ujra sorba álltam. A mérleghez érve túl súlyosnak találták 45 km os karton csomagom és közölték, hogy ez nem mehet fel a gépre. Mi legyen – kérdeztem. A nő elment tanácsot kérni majd visszatérve tudatta velem, hogy el kell küldeni csomagom külön. Rendben van – mondom, mennyibe kerül?  Jajj, ők ezzel nem foglalkoznak, – jött a válasz. Ok, hol kell feladjam? A reptéren nincs, keressek egyet a városba – mondta. Miiiiii???!?
A repülő mindjárt indul…
Halasszam el a repülést – mondta
De a csomag lehet ha hetek, hónap múlva érkezik és addig várnom kell – érveltem. A nő felhúzta vállait és várta a következőt a sorból.
Szeretnék beszélni a fönökével – mondom
A menedzser ajánlotta ezt a megoldást – mondta – de ott van ha gondolom – folytatta
Mentem a mutatott személyhez a biznisz kiszolgálóhoz és ott is kezdtem. Érveltem, hogy már többször repültem igy és itt mi a gond? A törvény tiltja angliában, hogy 30 kg nál nagyobbat emeljenek a munkások és nem fogják felrakni a futószalagra – magyarázta nekem.
Kiveszek a kartonból annyit, hogy maradjon 30 kg –mondtam – Ugy megfelelő?
Igen de fizetnem kell 100 eu t a második csomagnak.
  Nagyon kiokoskodták nekem ezek de lényeg, hogy végül megúsztam 100 eu többlet fizetéssel és még a kályhám is átjött.
  Csomagjaim ujra dobozolásával nem volt már ragasztószallagom. Gondoltam fizetek egy kisebb csomagfoliázást de a szaki látta rászorultságomat és csak a drágáért volt hajlandó segíteni ami 30$ .
Mondtam elég nekem 1-2 ív de nem lehetett egyezkedni. Felmérgelődtem és elindultam az üzletek felé, hogy csak találok megoldást ebben a nagy épületben. Az első üzletben megláttam a pult mögött egy ragasztószalagot. Az eladóval nem is probálkoztam, hogy megértessem magam ezért csak megfogtam és elvittem…moment és hozom vissza:-)
  Na, igy történt a mostani repülés de olcsóbban megúsztam mint gondoltam.
  Furcsa érzés ujra európában lenni. Láttam egy Bukaresti járatot, ha felülnék akkor estére otthon lehetnék. Nem tünik valoságnak. Olyan mintha TV belsejéből néznék kifelé a siető emberekre. A vámoláshoz mikor beértünk több ezer ember, mind csak munkát jelentettünk nekik. Nem érezte senki azt amit én. Hetekkel ez előtt még vándoroltam a sivatagban, párhúzamosan a rohanó világgal. Nem érezhette senki mert az álmok a sajátjaink, magunk kell megálmodjuk, magunk kell megvalosítsuk. Akkor is a sajátom marad ha probálom megosztani, mert egyedül én érzem a velem történteket.

2 responses to “Góbéságok a nagyvilágban – Repülhetek

  1. a legegyenesebb vagy leg-görbébb utat választod Udvarhely fele ? 🙂
    eléggé rusnya ido van errefele, 1 honap mulva szerintem mar nem lesz vonzo a bicajozas …

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s