Góbéságok a nagyvilágban – 2014,09,04 csütörtök

  Reggel a kávézáshoz előkerült a pulóver és átköltözik a minden nap használt cuccaimhoz, hüvösek az éjszakák. Tőkéletes az időjárás bicajozni.

image

image

Tegnap megjedtem az előttem levő helység elképzelt nagyságától de valójában csak egy nagyobbacska falu volt. Itt bevásároltam ételből és nekifogtam reggelizni az 0,5 € s tésztafélét.

image

A tészta csak 0,5 € és a bolognai szósz 1,5 € amiből készül 4 ilyen adag. Többször írtam már a bicajozással járó olcsó lehetőségekről de nem így teljes a kép nálam. Ezeket kihangsúlyozom mert sokan el sem tudják hinni, hogy nem kell olyan sok pénz. Nagyon drágák pl a repjegyek.  Igyekszem jól beosztani a pénzemet de én az 1 deci borért is adtam már ki 2,5 € t Portoban és sok múzeumban a 10-20 € t. Ma már látható az út vége és inkább választom a kényelmet mint a takarékoskodást.

image

Ideje indulnom mert fél 12 és csak 8 km t jöttem idág. Ezt úgy lehet megvalósítani, hogy már fél 10 kor megálltam az evéshez és még kávét készítettem, elmosogattam, borotválkoztam is, blogot irok.. .ilyen dolgokért haladok lassan.
 

image

image

Egyre feljebb kapaszkodom, továbbra is lassu a haladásom. Találkoztam apja-lánya párossal akik a ezen a zarándok úton mennek Santiago de Compostellaba. Tőlük tudtam meg, hogy van 20 km re egy közös szállás 10 € ért.

image

Itt már fent jártam a tetőn, messze el lehetett látni. Előkerültek régi zenéim és becsaptam a lóvak közé. Hamar elértem igy a szállást de még volt egy jó órám amit bicajozással tölthetek és jókedvemet sem akartam megszakítani igy megállás nélkül tovább gurultam. Örvendtem az extra km eknek és lejtőnek mert igy lehet ha beérek holnap Astorga városba a hegyen keresztül.
  Megérkeztem a letérőhőz ahol neki kell menjek ujra a hegynek és feltankoltam vízből egy kocsmánál a sátrazáshoz. Itt tudtam meg, hogy ha tovább megyek 3 km t akkor van egy ,,Alberge,, (közös szállás) amit a falu működtet a zarándokok számára és csak 4 €. Meleg zuhanyt és társaságot remélve tovább mentem. A szálláson csak 2 francia nő volt akik othonról indultak Santiago felé.
My Location: N 42°3’14,83″, W 6°29’10,65″

http://maps.google.com/maps?q=loc:42.05412%2C-06.48629

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s