Góbéságok a nagyvilágban – Földközi tenger

2014. szeptember 18.

Az esti bácsika elmesélte, hogy 40 éve jött ide Marokkóból a szegénység miatt. Itt született a 4 gyermeke és 4 unokája is. Ültünk a domboldalban, kezdett már sötétedni de csak mesélt… mesélt, nem számított, hogy csak egy részét értettem. Azt megértettem viszont, hogy most sikerült megvegye ezt a darabka földet, ebben az eldugott faluban és mennyit küszködik vele. A szomszéd telek helyi tulajdonosai elkertelték földjeiket és nem engedik rácsatlakozni az öntöző rendszerre, mert nem akarnak vizet adni. Nagy a szárazság errefelé, rég nem volt eső. Most is azért jött ki, mert vizet hozott bidonokban a kocsijával és így öntözi 60*60 m nagyságú telkét.
Mikor elbúcsúztúnk egy őszinte  “szálemálejkommal” nekifogtam enni a sötétben. Gondolkodtam a történeten, igazat adtam mindkét félnek de úgy megsajnáltam a bácsit, hogy azt kívántam bárcsak akkora eső legyen, hogy ne tudjak kimenni erről az agyagos földről. És lőn… pont akkora amekkora nagyra gondoltam. Reggel kézbe kellett kivigyem járgányom a főútig. Egész éjszaka tartó eső csak 8 fele állt épp mikor nekifogtam pakolni és indulni.
Dél körül, felérve egy kisebb dombra láttam meg újra a Földközi tengert. A későbbiekben szinte végig bicajos úton haladtam.

image

image

image

image

image

image

Itt az idő barátságosabb volt, de az erős szél itt még homokot is hozott.
Nem láttam jó helyeket meghúzodni éjszakára ezért mentem egy kerülőt egy kempingező felé. A kapuhoz érve láttam, hogy biza ez 5 csillagos és akartam tovább indulni. Nincs szükségem úszódára, gyerek parkra és korán is indulok, ezeket nincs miért megfizessem. Szóval indulni készültem mikor jött egy fiú és mondta, hogy zárva mert szezon utáni javításokat végeznek.
De jó –gondoltam
Maradhatnék éjszakára? –kérdeztem
Igen, de nem működik semmi szolgáltatás –mondta
Ez jó nekem és hamar letáboroztam. Nincs senki a kempingben. Találtam egyik mosogató csapnál melegvízet és mosakodtam is.

image

My Location: N 43°33’50,38″, E 4°9’33,41″

http://maps.google.com/maps?q=loc:43.56399%2C04.15928

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s