Góbéságok a nagyvilágban – Szlovénia

  Éjjel 2 kor megébredtem, probáltam vissza aludni de nem sikerült. Egy óra i gondolkozás után felkeltem, kávéztam, csomagoltam és 4h 45p kor elindultam. Napfelkeltekor már volt 25 km em. Megálltam megint kávézni, reggelizni és 8 kor indultam. A Szlovén határhoz 10 re értem és 50 km után.

image

Ciao Itália, szia Szlovénia
Nagyon megörvendtem ennek az országnak. Többször jártam erre. Olyan mint Erdély,dolgos emberekkel. Mindig tartoztak valamelyik országhoz, most először függetlenek. Becsülik is a szabadságukat. Szóval nagyon megörvendtem, elkezdtem telefonálni ismerőseimmel a jó hírről. Később csak 12 kor indultam ujra el. Erőss szembeszél fogadott, 56 km/h.

image

Fújjad, gondoltam, ez már otthonról jön, érzem a szejkei víz szagát. Nyomtam egy kis rockot a vénába és tapostam bolondul a pedálokat. A következő 2 h ban a szél ellenére is mentem még 35 km t. Euforiámat csak egy bazi nagy hegy állította le.

image

image

image

image

Hegyre fel nagy részét taszítottam, közben megálltam vásárolni, enni, pihizni. Így teljesítettem 10 km t, 2 h alatt. A vége felé találkoztam 2 idősebb bicajossal. Pestről indultak el Barcelonába, ezer éves felszerelésükkel, járgányukkal ami csak indiában kapná meg a kerékpár minősítést. Jó példái voltak annak, hogy nem számít a pénz és a kor hanem a szenvedély, kalandvágy, szabadság. Sok szerencsét József és Ferencz.
  Búcsúzás után az első jónak vélt helyen házat építettem. Van még előttem emelkedő 5-8 km ami marad holnapra. Ma 600 m szintet emelkedtem, nagyjából az utolsó 2 h ban.

image

My Location: N 45°52’33,01″, E 14°0’43,56″

http://maps.google.com/maps?q=loc:45.87584%2C14.01210

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s