Góbéságok a nagyvilágban – Celje

  Ma 82 km t jöttem Celje városig.
  Az elmúlt napokban Szlovénián keresztül meglepődtem mennyi bicajos sáv van az útak mentén. Ljubjanában minden forgalmas résznél láttam elküllönitett részeket. Még vártam ezt a napot , hogy erről az észrevételemről irjak mert kiváncsi voltam az országnak erre a keleti részére is. Itt is minden faluban az út mentén hosszan, a kis városokban szinten minden útcában láttam. Idáig Új Zélandot, Franciaországot, Amerikát szoktam emlegetni ahol a legjobb bicajos kultúrával találkoztam de mostantól Szlovéniát is ide sorolom. A városokban több bicajos útat láttam mint Franciaországban. Először mikor itt jártam 10 éve alig láttam, most rengetegen bicajos is van az útakon.

image

image

Dombos tájakon jöttem ma is. Vasárnap miatt kevés volt a forgalom. Este fele láttam egy kicsi sátorozó helyet, gondoltam kiprobálom. Egy kedves  család vállalkozása, kocsmával, wifivel. Ma vannak a helyi választások. Politikáról beszéltünk közben tésztával, borral, borvízzel kínáltak. A szlovénok mindig kisebbségben éltek, valamilyen hatalom tartományaként. Először a történelem során szabadok, saját országgal. Hálásak is,  tisztelik a szabadságot.

My Location: N 46°15’46,38″, E 15°17’54,15″

http://maps.google.com/maps?q=loc:46.26288%2C15.29838

2 responses to “Góbéságok a nagyvilágban – Celje

  1. Szia Kobra Zoli!
    Új-Zélandtól napi rendszerességgel követem érdeklődve utadat. Persze a régebbi bejegyzéseidet is olvasom időnként. Ha Budapestről hazafelé menet Nagyváradon jönnél át, szívesen találkoznék – esetleg tekernék is egy szakaszon Veled.

Hozzászólás