Góbéságok a nagyvilágban – Út haza

Kedves barátaim ne haragudjatok, hogy eltűntem pár napra… Sok érdekes emberrel találkoztam, tv-sel, rádiósal. Találkoztam Nazca járgányom magyarországi forgalmazójával, aki megajándékozott egy pár, új, sárga színű banán Ortlieb táskával.

image

Az időm többi részét családommal töltöttem.
A csomagom nagy részét hazavitettem szüleimmel. Végül kicsi táskáimba pakoltam a túlélő szükségletett. Fél 7-kor indultam el Gödöllő, Szolnok irányába. Megálltam reggelizni 55 km után, majd 110 km-nél Szolnoknál. Innen kezdödőtt egy gyilkos szakasz, ezért már rámesteledett mire beértem Karcagra. Utolsó magyarországi estémen a nap megajándékozott egy szép pusztai naplementével.

image

Ma nagyon akartam, hogy elérjem Karcagot 175 km-re, mert tartani akarom magam a tervemhez. Holnap megyek Élesdig, szerdán Kolozsvárra, ahol maradok egy napot. Indulok tovább pénteken Vásárhelyre, majd szombaton, Vármezőn keresztűl SZÉKELYUDVARHELY. Ez az én kicsi városom, ahonnan elindultam 1 éve és 4 hónapja.

My Location: N 47°19’07,29″, E 20°55’33,26″

http://maps.google.com/maps?q=loc:47.31869%2C20.92591

Románia és 32000 km

Reggel 6 órakor, 2014 október 14.-én, Karcag sötét utcáin köszöntek rám a munkába igyekvők és az újságárus. Az E 60-as úton 80 km-t mentem a határig egy veszélyes szakaszon. Elértem a 32 ezer km-t majd Románia határát. Nagyon megörvendtem ennek és meg is ünnepeltem egy jó román csorbával és miccsel.

image

Sok hargitai autóval találkoztam, akik megismertek az újságból, megálltak vagy integettek. Az út romániai szakaszán hasonlóan sokan közlekedtek, de itt nem volt tiltás a bicajokra. Itt pofátlanabb lehettem, kicsit benneb a folytonos vonaltól, ezért könnyebb volt itt tekerni. Élesdre 131 km után értem be, a református parokiára. Itt volt szállás és vacsora szervezve nekem. Nem tudom kinek köszönjem meg, mert egy ismerős hívta az ismerősét, akinek volt ismerőse innen és annak a szülei szervezték a református tiszteletessel, majd egy apa autóval értem jött, a vacsorát a feleség készítette, a fia vissza vitt a szállásra… szóval mindenkinek köszönöm!

My Location: N 47°3’39,90″, E 22°23’43,94″

http://maps.google.com/maps?q=loc:47.06108%2C22.39554

Erdély

Éjszaka 2 órai alvás után csaptam le az első szúnyogot, majd óránként 1-et. Hajnali 4-kor már mérgesebb voltam mint álmos és inkább lementem szétnézni a konyhába. Találtam kávéfőzőt, kávét, aminek megörvendtem. Almát reszeltem, kávéztam és vártam a reggelt.
Sötétben indultam el, 6-kor. A főúton tizenvalahány kilóméteres kocsisor várakozott egy baleset miatt. Élveztem a bicaj előnyét és előre menve, magam mögött hagytam őket. Képzelhetitek mi várt rám a kanyargós úton, mikor elszabadították a sok megkésett kamionost. Nagyon reméltem, hogy édesanyám imái ma is meghallgatásra találnak.
Lassan kezdett világosodni. Jó volt ujra látni, ennyi idő után, Erdély Hegyeit.

image

Végre elérkeztem a Királyhágó szerethetőbb lejtős oldalára. Itt találtam wifit és felteszem bejegyzésem, nem várom meg az estét. Kolozsvárig van még 75 km és maradok holnap is. Megyünk lányommal kocsmázni.

8 responses to “Góbéságok a nagyvilágban – Út haza

  1. Marosvasarhelyen kimenenk eled, ugy tudom a szallasod mar megvan. Ha tudsz egy idopontot mondani kb hogy mikor erkeznel akkor fogadunk 🙂
    Pro Biciclo Urbo

  2. szia neharagudj nemtudtam elindulni mert kilyukadt a benzintartalyom ugyvolt hogy megyek a csaladdal vasarheyre nemsikerult ez van jo lett volna egy vilagutazoval egyet tekerni,egy par tanacs is jol jott volna jo tutat es hatszelet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s