Góbéval a föld körül – 32441 km

Kedves barátaim és ismerőseim! Az elmúlt napokat nem lehet leírni, és időm sem volt rá…
Az utolsó szakasz ezen az útamon Kolozsvárról indult. Reggel vártam sokáig, hogy álljon el az eső. Jó döntés volt, mert a de.-t szárazon megúsztam. Napom második felében viszont végig esett az eső. Nem zavart, egyre közelebb értem Vásárhelyhez, ahol szállás, meleg zuhany várt. Sokan integettek a hargitai autókból, ismerősők álltak meg üdvözölni. Zenét hallgattam, nyakam behúztam a hideg eső elől. Nem siettem, nem akartam megérkezni, de mentem, mert ez az én utam. Befelé fordultam, az emlékeimbe. Eszembe jutottak bicajosok az útról, hátizsákos útazok, 83 éves fekvőbringás, vietnámi apró gyerekek, az iszlámok barátságos kézfogása, a mexikóiak segítőkézsége. Újra láttam a szomorúságot az iráni nők szemében, a tibetiek nomád nézését. Vajon emlékeznek-e még rám a Föld túlsó felén? Elbújva a szemüveg mögött ekkor elsírtam magam.

Vásárhelyről sokan jelezték, hogy elémbe jönnek bicajjal, de az eső miatt végül csak páran jöttek és köztük egy hős kisgyerek.

image

Este a kocsmában már többen voltunk. Itt volt udvarhelyről Csövike és Előd, ők kísértek el a Bulgár szakaszon.

Szombat reggel 5 bicajos indultunk el Udvarhelyre, Vármező irányába. Itt újabb barátok és DunaTV kapcsolódott hozzánk.

image

Ezek után már nem engedtek egyedül lenni. Mindenki mesélt, örvendtünk egymásnak. Késve indultunk tovább hazafelé. Az Udvarhely táblánál már egy csapatra való ember gyűlt össze.

image

Furcsa volt újra városom útcáin gurulni, mintha tegnap mentem volna el. A kereszt elött, ahonnan indultam kb. 100 fős tömeg várt rám az esőben, tortával, pezsgővel köszönteni. Megható pillanat volt találkozni a sok ismerőssel.

image

Ezt az érzést leírni meg sem probálom.
Hosszúra nyúltak a kézfogások, gratulációk, majd az éjszakába nyúló kocsmázás.
Fáradt voltam, de tudtam, hogy reggel már nem kell korán ébredni, nem kell csomagolni, nem kell tovább indulni, ennyi volt, 32441 km.

5 responses to “Góbéval a föld körül – 32441 km

  1. Gratulálok Kobra. Gondolatban egy kicsit én is megkerültem a Föld golyóbist a blogod, élményeid által. Sajnálom, hogy végül nem jöttél Hollandia felé, de meg tudlak érteni. Kitartást továbbra is az álmaidhoz.

  2. Szia Kobra! Örvendek hogy sikerült szerencsésen hazatérni. Köszönom a blogodban megjelent napi írásaidat, melyek által részesei lehetünk az útadnak.

  3. szia kobra gratulalok neked amiert bebizonyitottad orszag vilag elott h nem csak auto busz vonat es repulo van hanem briga is a ferjem peldakepeve valtal hiszen te adtal neki kitartast ahoz h elerje amit szeretne orulunk h szerencsesen hazaertel remelem talalkozni fogunk egyszer es szemelyesen is adadhatom gratulaciomat

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s