Kerobikepamir – 2015

  Kedves olvasók, Boldog Új Esztendőt  Kívánok a 2015 os évre és megvalositott nagy álmokat. Egy újabb kalandra hívlak benneteket, utazzunk együtt egy fél évet.
  Történetem, székbiciklivel a föld körül népszerűvé tett városomban, Székelyudvarhelyen. Előadások, rádióbeszélgetések, elismerések következtek hazaérkezésem után. Ezt követően hamar visszakaptam a régi életemet, a barátaimat, a kávé melletti beszélgetéseket, sétákat a városban, a sízést, a hargitát,a hosszú téli estéket.
  Udvarhely egy jó kis város, ahol álmodozni jó. Egy 7434 m es csúcs, a Pobeda foglalkoztat már jó ideje. Szép érzéssel tölt el, ha arra gondolok, hogy milyen lenne ott tölteni egy hónapot a hegyek között. Egy másik vágy, ami folyton felülkerekedik új bakancs listám élére, az inkább emlék. Emlékek az útról: éjszakai sátrazások, az ismeretlen csalogató hívása, pedálozva eltöltött napok, séták a kis városok utcáin.
  Ezek a gondolatok szülték meg a 2015 ös tervet, hogy felrakom hegymászó felszerelésem egy bringára, és elindulok a Pobedához. Az elképzelt út oda 7434 km: Románia, Bulgária, Törökország, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Tadzsikisztan, Kirgizstan.

image

Következik a mászás 7434 m magas Pobeda csúcsra vagy a Khan Thengri re amit erőnlétemtől függően választok majd meg. Pobeda és Khan Thengri, a két leghidegebb 7 ezres csúcs, amelyeknek közös alaptáboruk van. Pobeda a nehezebb, amelynek vannak technikailag nehéz részei, és fent 7000 m magasan egy 6 km hosszú gerinc a csúcsig.
  A visszafele tervezett út Kazahsztán sztyepéin vezetne, ahol gyakori a 300-500 km-es nagy semmi. Ezeken áttekerni lenne nagy erőpróba, főleg sikeres hegymászás után, amikor valószínűleg fogyni fogok akár 15 kg-t.     A további utat hazáig még nem tudom, mert függ a nehezen megszerezhető orosz vízumtól és háborújától.

One response to “Kerobikepamir – 2015

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s