Kerobikepamir – Indulás

  Éjszaka 2 kor feküdtem, ekkor végeztem a cuccaim kiválasztásával. Biztatonak tűnt a telehold és csillagok látványa. Nagy csend volt a negyedben, elmerengtem kicsit az előttem álló útról.
  Reggel 6 kor ébredtem és első mozdulatotmra kinéztem az ablakon. Az 5 cm nagyságú hónak ablakpárkányomon nem igazán örvendtem meg. Gondolkozni kezdtem, hogy jobb lenne menni sízni a barátokkal és halasztani az indulást de a következő 10 napra mind ilyen időt jósolnak. Ennyi időt halasztani az indulást nem tudok megengedni mert május 1 re el kellene érjem az Iráni határt. Végül gyúrtam egy hógolyót, belehajítottam a semmibe és eldöntöttem, hogy belevágok. Sikerült 8 ig befejezni a tegnapról maradt tennivalókat. A rádióbeszélgetés már fél 9 től volt és 9 tól a fotózás, búcsúzkodás a Kerobike üzlet elől.

image

  Nagyon cúgos, havas időbe indultam és még a java hátra volt. A Kénosi tetőn jeges út fogadott és viharos szél.

image

Itt lefagyott a váltó rendszerem annyira, hogy nem tudtam használni. Ereszkedés után Szentmártonban látogattam meg régi ismerősöket és forró vízzel kiolvasztottam.

image

Jól esett a kávé, a barátság és a kályha melege. Az öreg ház falain belül csend volt, kizárta a szaggató vihar hangját. Na, lassan eljött a továbbindulás ideje.
  A nap hátralevő része is nagyjából így telt el. Még 2 szer fagyott le a váltó rendszerem,az Oklándi és a Hagymás tetőn. Itt is a forró víz volt a megoldás.

image

image
D.u. n 6 ra értem át a dombokon az Olt völgyébe. Itt már fekete volt a mező, a nap is kipillantott búcsút inteni mielőtt lejárt volna ez a nehéz nap. A maradék 20 km már hamar megvolt Szentgyörgyig. Itt régi barát, Zsombi és családja fogadott be éjszakára.
A km órám szerint megtett távom kereken 100 km.

4 responses to “Kerobikepamir – Indulás

  1. Szia, Kobra, előszőris jó utat és hátszelet kívánok. Megnéztem az útvonaladat, láttam, hogy Örményországon keresztül tervezel visszajönni. Én Jerevánban élek, ha gondolod, szívesen vendégül látlak egy ággyal, ebéddel és egy-két Kilikia-sörrel. ))) Dájbukát Laci (zsebian@gmail.com)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s