Kerobikepamir – Bukarest

  Egy békés éjszakán vagyok túl, aludtam mint a csecsemő. Ébredéskor, ágyam szélén, Lelkem mosolyogva üdvözölt, kívánta a jó reggelt. Ideje volt újra együtt lenni, újra érezni az útazás mámorát, az elmúlt hetek, szervezésével telt, feszültsége után.
A házinéni kávéval várt, kint vasárnapi csend, nyugalom volt és tiszta, kék égbolt. Jókedvvel vágtam neki az előttem lévő kb 140 km nek. Elmaradtak az,, Isten segítsen,, ek de helyébe jöttek az őszinte,, Doamne ajuta,, k.
Első megállom 41 km után volt egy útszéli étterembe. Éves után levetkőztetett a Jó Idő, nem ártana ha mellém szegődne.
Egy nekiugrásra mentem a következő 40 km t. Zenét kívánt Boldogságom, így könnyebb volt tekerni. Az útszélén ettem egy kicsit a kápolnási szalonnából majd tovább gurultam. Egy gyönyörű nap után érkeztem meg Bukarestbe. Jókedvemet egy fickó kiszólása az autóból vette el, hogy szedjem le azt a mocsok zászlót mert Romániában vagyunk. Egy gyógyszer üzletben is a kedves eladó hallva darabos román beszédem, zokon vette, hogy miért nem beszélem helyesen ezt a nyelvet elvégre Romániában élek és, hogy mit ír a személyi igazolványban……. Bla.. Bla….
Regebb nem találkoztam ilyennel Bukarestben. Valami nem jól működik itt, felelőtlen politikusok, sajtósok haragot teremtenek, majd eltűntek és a feszültség hullámzik még évtizedekig..Végül nem is olyan rossz a helyzet a 3 millió lakosú városban csak 2 bunkeccel találkozni.
image

Estére egy jó románhoz megyek aludni aki befogadott 2 éjszakára, Radu Diaconescuhoz.
A mai távom 143 km amiből sok volt az ereszkedés.

One response to “Kerobikepamir – Bukarest

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s