Góbéságok a nagyvilágban – Franciaország

Reggel a szálláson láttam, hogy van egy sarok ahol az ott hagyott cuccokat, könyveket tartották. Találtam köztük egy profi felfújhatos matracot, kb 100 €. Megkérdeztem és bármit el lehetett vinni. Na ez jött velem. Már a 3.-ik matracot használom az úton amit Lisszabonban vásároltam. Amikor elindultam már mérgelődtem, hogy milyen egyszerű osztani a filozófiát “Kicsi zsákkal élvezhetőbb az út”… és már is birtokolok, cipelek 2 matracot.
Na, kapaszkodással indult az első fél órám és utánna a tegnap megdolgozott fel-útnak az ajándék le-útja következett.

image

image

Saint Jean Pied de Portba beérkezve sok időt töltőttem nézelődéssel és reggelizéssel. Itt már franciaországba érkeztem, egy szép kicsi városba.

image

image

image

Elmúlt dél mikor megint neki indultam. Letértem a főútról a nézelődés miatt és itt olyan meredek útakra mentem, hogy nagyját taszítottam.

image

image

image

image

Taszítás közben érkezett mellém egy fiatal belga fiú, aki már tavasz óta gyalogolt el otthonról Portugáliába és most vissza fele tart. Rég látott fürdőkádat de jót beszélgettünk. Ő is október végére számítja, hogy haza ér. Mesélte, hogy egy sátrat és hálózsákot cipel csak és tekereg. Matracod van e? –kérdem. Nincs –mondja. Tessék neked egy, és odaadtam, amit a reggel találtam. Nagyon örvendett mert már hidegek az éjszakák. Én is örvendtem, ez volt a matrac sorsa.
A tetőre érve elbúcsúztam a fiútól és tovább tekertem. Nagyon lassan haladok a falusi úton de kellemes idő és csend van.
Az elkövetkező napokban sátrazni akarok de a mai napon figyelve a francia lehetőségeket, nem sokat láttam. Elkertelt, magán birtokok vannak mindenütt. Kinéztem egy kisebb városkát, hogy vásároljak ennivalót és számítottam kifele menet megállni. Bent a városban láttam iránytáblát egy magán kempingező fele ami ellenkező irányba volt a célomtól. Szerencsére tovább mentem mert ott várt rám egy ingyen sátrazó hely. A főút mellett láttam egy üres telken több lakó autót és kérdésemre az ott alvásért igenlő volt a válasz. Később kiderült, hogy utazó, francia cigányok. Világos börükről és kék szemükről nem gondoltam volna.

image

image

image

image

image

My Location: N 43°13’31,97″, W 0°52’51,43″

http://maps.google.com/maps?q=loc:43.22555%2C-00.88095

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s